perjantai 12. huhtikuuta 2013

PARSA OSA 2: KEITTO

Ostin nyt sitten vielä toisenkin kerran parsaa ja tein siitä tällä kertaa keittoa. Nestemäisiä juttuja varten kannattaa muuten vähän kuoria niitä varsia ettei koostumuksesta tule säikeistä, paitsi jos tykkää säikeisestä parsakeitosta.

Täytyy jälleen kerran hehkuttaa Puljongin kasvislientä, en usko että pelkällä fondi/liemikuutio + vesi -kombolla saisin yhtä maukkaita keittoja aikaan. Näin kun tyypit Top Chefissäkin käytti näitä! Toki kaikki arvostus niille jotka jaksavat keittää itse omat liemensä..


 Parsakeitto (2 pienehköä annosta)

1 nippu parsaa
1 iso sipuli
n. 5 dl kasvislientä
öljyä/voita
1 dl kookoskermaa
sitruunaa
suolaa, pippuria

Kuullota pilkottuja sipuleita hetki öljyssä/voissa. Lisää neste ja kiehauta. Lisää pilkotut parsat (leikkaa juuresta pätkä pois, ja kuori vähän vartta mikäli parsa ei ole supertuoretta). Keitä n. 15 minuuttia tai kunnes parsat ovat kunnolla pehmenneet.

Soseuta keitto, mausta suolalla, pippurilla ja puserruksella sitruunamehua. Lisää kookoskerma ja lämmitä keitto tarvittaessa uudelleen. Koristele parsannupuilla, mikäli muistit säästää niitä. :)
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig