Tietoa mainostajalle ›

torstai 21. helmikuuta 2013

KEVYT JA RAPEA KASVIS-FETA-MINTTUSALAATTI


Tämä on ehkä enemmän kesään kuin pakkassäähän sopiva salaatti, mutta ehkä se on sitten tuo lisääntyvä auringonpaiste joka sai mielen keväiseksi ja hinkumaan rapean ja raikkaan salaatin perään. Hirveän täyteenhän tästä ei tule (ellei tee jättikokoista annosta), mutta käy vähän kevyemmästä ateriasta hyvin.

Aineksina voi käyttää mitä vain rouskuvia kasviksia mistä tykkäät, näiden käyttämieni lisäksi/sijaan esim. fenkolia, selleria, paprikaa, tuoreita papuja jne.

Tärkeä komponentti (niinkuin aina) on kastike, johon tulee tällä kertaa tavallista enemmän mausteita ja hunajaa.


Rapsakka kasvissalaatti fetalla

kurkkua
kesäkurpitsaa
retiisiä
porkkanoita
(tuore)sokeriherneitä
ruohosipulia (kevätsipuli myös hyvä)
tuoretta minttua

fetaa vuohen- tai lampaanmaidosta
auringonkukansiemeniä

2 rkl oliiviöljyä
puolikkaan limen mehu
reilu ropsaus suolaa
mustapippuria
1-2 rkl hunajaa (maistele sopiva makeusaste)
ripaus chilijauhetta
ripaus currya/jeeraa tai vastaavaa

Siivuta ja leikkaa kasvikset, mitä ohuempia paloja sitä parempi. Silppua minttu ja sipuli. Sekoita kastike erikseen ja maistele kunnes maku on sopiva, eli hieman kirpeä ja mausteinen mutta samalla aavistuksen hunajainen. Paahda kuumalla pannulla auringokukansiemeniin kevyesti ruskistunut pinta. Sekoita kasvikset, siemenet ja kastike, ja murustele sekaan fetajuustoa. Rouskis!

2 kommenttia:

  1. kiitos reseptistä, pitää kokeilla! :)

    http://ffitastic.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Jes, ja saa vapaasti varioida omien mieltymysten mukaan :)

    VastaaPoista