tiistai 22. tammikuuta 2013

RAAKARUOKAKOKEILU: MINTTUSUKLAAKAKKU


No nytpä on sitten tälläistäkin kokeiltu. Raakakakku konseptina kuulostaa jokseenkin epäilyttävältä (ai mitä ei sokeria, ei vehnäjauhoja, voiko se muka olla oikeasti hyvää) mutta kyllä siitä ihan syömäkelpoista tuli ja enemmänkin. En sano että maku on ihan sama kuin tavallisessa kakussa, mutta ei kyllä huonompikaan, vain erilainen. Ja ravintoarvothan on ihan eri maailmasta.

Tässä kakussa vehnät, sokerit, munat ja maitotuotteet korvattiin mm. manteleilla, taateleilla, avokadoilla,    raakakaakaojauheella, kookosöljyllä ja hunajalla. Eli ei mitään hurjan eksoottista, yksi retki Ruohonjuureen tai vastaavaan riittänee. Minttuöljyä piti tosin metsästää vähän pidempään, luontaistuotekaupasta (Life) viimein tärppäsi. 

Pieni varotuksen sananen, raakakkakkua ei kannata kovin heppoisella blenderillä välttämättä alkaa tekemään. Vitamix sai pyörittää pohjatahnaa ihan tosissaan että siitä sai sileää. Muutoin valmistus on helppoa, pohja + täytteet vuokaan ja pakastimeen jähmettymään pariksi tunniksi.

Ohje on Maria Lönnqvistin, ja täältä löytyy kattavat ohjeet joten en niitä erikseen tähän näpyttele. 
Omaan kakkuuni en saanut onnistumaan tuollaista kaunista marmorointia, mutta mintunlehdillä voi onneksi koristella ja peittää pintaa (meinaan kokoajan kirjoittaa raakakakka, no siltä tuo kakku melkein näytti hehe). 

Yhdessä kakussahan on sitten joku reilu 3000 kaloria että ei kannata vetää koko settiä kerralla (ei sillä että edes pystyisi). :)


SHARE:

2 kommenttia

  1. Hei! Tuo linkki ei vienyt ohjeen sivulle, vaan jonnekin aivan muualle... Olisi ollut kiva kokeilla kakkua...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, joo tuo saitti ei näköjään ole enää pystyssä.. Mutta kokeilepa jompaa kumpaa näistä minun ohjeista, joko tämä minttu-suklaakakku: http://syotava.blogspot.fi/2016/02/taivaallinen-viljaton-maidoton.html tai sitten tämä suklaakakku ja lisää siihen hieman minttuöljyä: http://syotava.blogspot.fi/2014/05/mahtava-suklaaraakakakku.html

      Poista

Blogger Template Created by pipdig