Katien kirjasta löytyi tämä alla oleva salaatti, jonka ohjetta tosin muokkasin hieman. Rapsakan kaalin ja fenkolin yhdistäminen makeaan veriappelsiiniin ja kirpeään jogurttikastikkeeseen on juuri sellainen erittäin toimiva ja monipuolinen kokonaisuus, joka ei olisi itsellä tullut koskaan mieleen. Kiitos siis hyvistä ruokaoppaista!
Raa'an fenkolin anismainen maku saattaa olla joidenkin suuhun vähän liikaa, mutta mielestäni tässä kokonaisuudessa se ei ole mitenkään liian voimakas. Toki jos kovasti epäilyttää, voi sitä vaikka höyryttää muutaman minuutin (pehmentää makua).
Fenkoli-punakaalisalaatti (2:lle)
kourallinen pekaaninpähkinöitä
1 veriappelsiini
1 fenkoli
1/4 punakaalta
n. 100 g pehmeää vuohenjuustoa
Minttu-jogurttikastike
1 limen mehu
2 rkl oliiviöljyä
kourallinen tuoretta minttua
n. 3 rkl turkkilaista jogurttia
1 tl hunajaa
suolaa ja pippuria
Tee ensin kastike: silppua mintunlehdet pieneksi ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Laita jäähtymään hetkeksi jääkaappiin.
Paahda pähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla muutama minuutti ja murskaa ne. Kuori veriappelsiini niin, ettei siihen jää mitään kuoria tai valkoisia osia. En ole keksinyt tähän mitään hyvää ja näppärää konstia, terävästä pienestä veitsestä on apua, mutta lohkot on silti melko vaikea saada kuorittua kauniisti. Mutta ei se haittaa, hieman muussaantuneet palaset on myös ihan ok. :)
Leikkaa fenkoli ja kaali ohuiksi siivuiksi. Yhdistä pähkinöiden, juustonmurusten ja appelsiinipalojen kanssa. Sirottele päälle kastiketta.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti