perjantai 21. joulukuuta 2012

DIY JOULULAHJA: ROCKY ROAD

Tämä lahjaidea on viime joululta (onneksi oli kuvia tallella), mutta itsetehdyt, vai pitäisikö sanoa itsekoostetut, lahjat ovat toki ajattomia. Lisäbonuksena voit luvata valmistaa sisällön yhdessä lahjansaajan kanssa.


Joulun helpoin "itsetehty" lahja:

1. Osta jokin kaunis purkki.

2.  Laita sisään ohje, omassa versiossani oli resepti Suklaa Rocky Roadsien valmistamiseen.

3. Laita sisään myös tarvikeaineet. Eli tässä tapauksessa tummaa suklaata, pussillinen vaahtokarkkeja, pähkinäsekoitusta (pekaanipähkinöitä, hasseleita ja cashewta), siemensekoitusta (auringonkukan-, kurpitsan- ja pinjansiemeniä) ja kuivattuja hedelmiä/marjoja (aprikooseja, karpaloita, gojimarjoja). Sellofaanista tai vastaavasta saisi varmaan kivemmannäköiset pussukat kuin tuosta muovikelmusta..

4. Sulje purkki ja paketoi se kauniisti. Valmis!

----------

Rocky Roads

200 g tummaa suklaata
100 g pähkinöitä
kourallinen siemeniä
100 g kuivattuja hedelmiä & marjoja
vaahtokarkkeja

Laita uuni 200-asteeseen. Sulata suklaa esim. mikrossa, varo ettei pääse palamaan. Paahda pähkinöitä ja siemeniä uunissa n. 5 minuuttia. Murskaa pähkinöitä vähän pienemmäksi ja leikkaa hedelmät ja vaahtokarkit paloiksi.

Sekoita reilu puolet pähkinöistä, hedelmistä/marjoista ja vaahtokarkeista suklaaseen ja levitä vuorattuun astiaan, esim. isohkoon vuokaan. Ripottele päälle loput ainekset ja siemenet, ja painele niitä vähän kiinni suklaaseen. Anna jähmettyä jääkaapissa. Leikkaa levy lopuksi suuhusopiviksi paloiksi. Säilytä palat jääkaapissa.
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig