Syötävän hyvä: MAA-ARTISOKKA JA MAINIO KEITTO
Tietoa mainostajalle ›

keskiviikko 28. marraskuuta 2012

MAA-ARTISOKKA JA MAINIO KEITTO

Maa-artisokasta sanottua:

"Which way soever they be dressed and eaten, they stir and cause a filthy loathsome stinking wind within the body, thereby causing the belly to be pained and tormented, and are a meat more fit for swine than men."
- John Goodyer, 1621

Siis raaka-aine joka aiheuttaa kivuliaita ilmavaivoja ja sopii vain sianruoaksi. Saanen olla eri mieltä. :)

Maa-artisokasta syntyy nimittäin yksi parhaita keittoja ikinä! Harmi vaan nuo mukulaiset veijarit on ihan tuskaa kuoria, ja siis myös kirjaimellisesti tuskaa koska sivalsin pari kertaa sormeenpäätäkin.
Tämän jälkeen koin erittäin lämpimiä tunteita perunaa kohti, se kun on niin yhteistyökykyinen kuorimisen suhteen. 

Keiton loppuvalmistus on kuitenkin onneksi hyvin helppoa, niinkuin sosekeitoissa yleensä on -> pilko, keitä ja blendaa. 


Maa-artisokkakeitto (2:lle)

n. 600g maa-artisokkaa
3 jauhoista perunaa (esim. rodamunda)
1 sipuli
1 litra kasvislientä
1 dl kermaa/kookosmaitoa
pari rkl voita/öljyä
suolaa

Taistele kuori maa-artisokista ja leikkaa mukulat vähän pienemmäksi. Kuori ja paloittele peruna ja sipuli. Kuullota kasviksia voissa muutama minuutti. Lisää neste ja anna hautua kunnes kasvikset ovat pehmeitä (n. 15 minuuttia). Soseuta blenderillä sileäksi ja lisää kerma. Maista ja lisää suolaa tarpeen mukaan. Päälle sopii esim. paahdetut pähkinät tai siemenet, itse laitoin pinjansiemeniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti