tag:blogger.com,1999:blog-7291566180561916050.post4310662137646815308..comments2024-02-26T04:13:53.036+02:00Comments on Syötävän hyvä: UUSIN PELAAJA KASVIPROTEIINIKENTÄLLÄ: HÄRKIS Lotta / Syötävän hyvähttp://www.blogger.com/profile/11799413880053845187noreply@blogger.comBlogger15125tag:blogger.com,1999:blog-7291566180561916050.post-15301421282660812912016-10-03T19:55:53.386+03:002016-10-03T19:55:53.386+03:00Ei kai Minna energian kuluminen tässä se pääasia o...Ei kai Minna energian kuluminen tässä se pääasia ole, vaan se että eläimiä ei jouduta pakkosiittämään ja murhaamaan ihmisen ruuan vuoksi.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7291566180561916050.post-48223431704895670502016-09-12T18:25:05.003+03:002016-09-12T18:25:05.003+03:00Joo hyvä pontti tuo maustaminen, varmaan just kun ...Joo hyvä pontti tuo maustaminen, varmaan just kun se on aika rasvapitoista niin imaisee maut hyvin itseensä. Saas muuten nähdä tuleeko Härkiksestä myyntiin myös valmiiksi maustettuja versioita.Lotta / Syötävän hyvähttps://www.blogger.com/profile/11799413880053845187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7291566180561916050.post-4735307746589957482016-09-11T22:15:51.163+03:002016-09-11T22:15:51.163+03:00Minä tykkäsin härkiksestä! Se oli hyvää siltäänkin...Minä tykkäsin härkiksestä! Se oli hyvää siltäänkin, mutta erityisesti viehätyin siitä, että se imi hyvin mausteita. Se tekee siitä monikäyttöistä.<br /><br />Nyhtökaurasta en ole vielä päässyt kokkailemaan.Hannelehttps://www.blogger.com/profile/10893841204826575483noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7291566180561916050.post-56371233995098299722016-09-01T16:51:14.728+03:002016-09-01T16:51:14.728+03:00Raejuustohan on kylmää, ihan eri asia ;) Mutta joo...Raejuustohan on kylmää, ihan eri asia ;) Mutta joo, veikkaan itsekin ettei Mifua enää vuoden päästä kauppojen hyllyiltä löydy. Ellei se nyt jostain ihmeen syystä maistu todella herkulliselle.Lotta / Syötävän hyvähttps://www.blogger.com/profile/11799413880053845187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7291566180561916050.post-9163589985829507702016-09-01T16:49:37.770+03:002016-09-01T16:49:37.770+03:00Saa olla ennakkoluuloinen. :) Mä en oikeastaan soi...Saa olla ennakkoluuloinen. :) Mä en oikeastaan soijatuotteita käytä (paitsi tofua) niin en osaa sanoa niiden sopivuudesta omalle vatsalleni, mutta kerran on nyhtökaurasta vatsa vähän oireillut (söin sitä kyllä ihan hervottoman annoksen), härkiksestä en ole ainakaan vielä huomannut samaa. Mutta huonona päivänä vatsa saattaa temppuilla ties mistä että eipä näistä tiedä..Lotta / Syötävän hyvähttps://www.blogger.com/profile/11799413880053845187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7291566180561916050.post-35981865311176135672016-09-01T16:10:56.873+03:002016-09-01T16:10:56.873+03:00Härkikselle voisikin uskoa jonkinlaista menestystä...Härkikselle voisikin uskoa jonkinlaista menestystä ainakin kasvissyöjien keskuudessa, mutta Mifulle ennustan yhtä pitkää tulevaisuutta kuin kanan lento. Miksi raejuusto pitää keksiä uudelleen?Tuplaespressohttps://www.blogger.com/profile/14644345082573191694noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7291566180561916050.post-23717670532764416702016-09-01T15:58:40.359+03:002016-09-01T15:58:40.359+03:00Mä olen suoraan sanottuna ihan älyttömän ennakkolu...Mä olen suoraan sanottuna ihan älyttömän ennakkoluuloinen tähän härkikseen. Soijarouhe ja muut sen kaltaiset soija tuotteet ei käy mulle ollenkaan, vatsani ei niitä kestä, joten vaikka tämä ihan eri raaka-aineista tehtyä, niin vatsan puruja aiheuttaa pelkkä katsominenkin. Mutta toisaalta ehkä just siksi pitäisi kokeilla :)Minnahttp://www.kuitetekee.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7291566180561916050.post-24249707007494219112016-09-01T12:06:15.819+03:002016-09-01T12:06:15.819+03:00Tämä on kyllä hyvä pointti, suurin osa kasviprotei...Tämä on kyllä hyvä pointti, suurin osa kasviproteiineista kun on juuri palkokasveja.. Tosin esimerkiksi tempeh sopii monelle, koska se on fermoituneena vatsaystävällistä, mutta saatavuus on vähän huono. Ehkä joku kehittää kohta tuotteen vaikkapa siemenistä! :)Lotta / Syötävän hyvähttps://www.blogger.com/profile/11799413880053845187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7291566180561916050.post-25085443489617490122016-09-01T12:00:17.154+03:002016-09-01T12:00:17.154+03:00Sinällään olen jäävi kritisoimaan maitotuotteita, ...Sinällään olen jäävi kritisoimaan maitotuotteita, koska käytän niitä itsekin (lähinnä juustoja ja jogurttia), mutta just tuo markkinointikulma pisti ikävästi silmään. <br /><br />Härkiksen piti kai eilen tulla kaikkialle myyntiin että nyt pitäisi löytyä. Ja tänään uutisoitiin juuri et Paulig osti enemmistön Gold&Greenistä, tämän pitäisi tuoda lisää resursseja sinne tuotantopäähän ja maailmanvalloitukseen myös. :)<br /><br />Lotta / Syötävän hyvähttps://www.blogger.com/profile/11799413880053845187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7291566180561916050.post-91917857669330110862016-09-01T10:13:55.423+03:002016-09-01T10:13:55.423+03:00Niin... Kyllähän näitä voisi kokeilla jos paputuot...Niin... Kyllähän näitä voisi kokeilla jos paputuotteet käyvät. Meillä perheessä kaksi henkilöä, joille ei käy, joten kokeilematta jää. Sama homma soijaa sisältävien tuotteiden kanssa. Ainoa mitä voisi meillä kokeilla olisi tuo Mifu.<br /><br />Se on mielenkiintoista kun näistä tofu ym papu pohjoisista tuotteista kirjoitetaan niin kukaan ei muista että tuotteet ei vaan kertakaikkisen kaikille käy...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7291566180561916050.post-33361483973659340122016-09-01T10:09:06.112+03:002016-09-01T10:09:06.112+03:00Toissapäivänä tätä ei kaupasta löytynyt, mutta tän...Toissapäivänä tätä ei kaupasta löytynyt, mutta tänään uusi reissu toivottavasti paremmalla menestyksellä :) Mun mielestä mifu on aivan naurettava, kuten sanoit sillä yritetään laittaa jalkaa oven väliin kasviperäisten protskunlähteiden joukkoon. Tosin mitä olen siitä keskusteluja lukenut niin moni jättää ostamatta (onneksi, siitäs saat taas valio kun yrität vallata vääriä alueita). Juuri se miksi lähteä korvaamaan maitopohjaisella epäekologisella ja epäeettisellä lihaa, paha sanoa kumpi lopulta on pienempi paha. <br /><br />Nyhtökaura oli ihan jees, mutta peukku alaspäin saatavuuden takia. Kieltämättä se oli vähän turhan kuivaa, mutta kunhan tuotantomäärä kasvaa ja sitä löytyisi Prismoista (hinta huomattavasti edullisempi k-ryhmään verrattuna) niin meillä sitä tullaan näkemään aina välillä. Härkiksestä nyt vielä osaa pahemmin sanoa, mutta uskoisin tämän olevan meidän talouteen juuri jees! Lisää vaan näitä uusia kasviprotskuja kehiin ja toivottavasti lähtee myös leviämään maailmalle niin tulisi toivonmukaan lisää niitä työpaikkojakin ;) Emiliahttps://www.blogger.com/profile/12897396440815080949noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7291566180561916050.post-19390783143875275542016-08-31T18:06:55.961+03:002016-08-31T18:06:55.961+03:00Myönnetään että heitin oman kommenttini ihan mutui...Myönnetään että heitin oman kommenttini ihan mutuillen. :) Mutta otin myös huomioon koko raaka-aineen elinkaaren eli alkaen esimerkiksi härkäpavun kasvatuksesta vs. nautakarjan kasvatus. Ehkäpä jollain olisi tästä ihan faktatietoa? <br /><br />Lotta / Syötävän hyvähttps://www.blogger.com/profile/11799413880053845187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7291566180561916050.post-33440403877045094052016-08-31T17:50:34.657+03:002016-08-31T17:50:34.657+03:00Minustakin on hienoa, kun tulee vaihtoehtoja.
En ...Minustakin on hienoa, kun tulee vaihtoehtoja. <br />En ole laillasi kuitenkaan edelleenkään ihan varma siitä, onko pitkän prosessoinnin tuloksena syntyvä mössä oikeasti ekologisempaa kuin esim. jauheliha. Energiaa kuluu koneissakin, eikä nyhtökaura ole osoittautunut (ainakaan vielä) kovinkaan riittoisaksikaan... Minna Vuo-Chohttp://tatakeittioelamaa.blogspot.fi/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7291566180561916050.post-6091384832734608372016-08-31T17:15:31.282+03:002016-08-31T17:15:31.282+03:00Olis tosi kiinnostavaa jos Verso Food tai Gold&...Olis tosi kiinnostavaa jos Verso Food tai Gold&Green voisivat tarkemmin avata prosessointimenetelmiään, mutta ymmärrän kyllä että se voi olla mahdotonta liikesalaisuuksien ja patenttien takia. Ekologisuuden näkökulmasta kasviproteiinit hakkaavat varmasti vastaavat lihatuotteet.<br /><br />Jenkeissähän on jo kehitteillä kasvispihvejä, jotka näyttävät täysin jauhelihalta, ja siinä on jotain punajuurimehua jäljittelemässä lihasnestettä. Ehkä seuraavaksi jotain vastaavaa kehitellään täälläkin :DLotta / Syötävän hyvähttps://www.blogger.com/profile/11799413880053845187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7291566180561916050.post-71137753666088402332016-08-31T16:58:56.014+03:002016-08-31T16:58:56.014+03:00Hyviä pointteja!
Täälläkin on tullut noita asioita...Hyviä pointteja!<br />Täälläkin on tullut noita asioita mietittyä aika paljonkin ja juurikin tuo kasviproteiinivalmisteiden prosessoiminen mietityttää. Toisaalta, lähestymiskohta on eri kun pavusta/kaurasta/herneestä tehdään jotain ihan muuta, verrattuna lihavalmisteisiin... Mutta toisaalta kuvittelisin jotenkin, että on ekologisempaa prosessoida kasvituotteita kuin käyttää lihatuotteita sellaisenaan.<br /><br />Se on musta hienoa, että kehitellään kasviproteiinituotteita, joihin jokaisen on helpompi tarttua kaupan hyllyltä. Ei tarvi miettiä osaako nyt valmistaa jotain ja miten työlästä se on. Vaan on olemassa tuote, joka on yhtä helppo, ellei helpompi, kuin jauheliha.Jennihttp://ruoka-alkemisti.blogspot.fi/noreply@blogger.com