perjantai 27. huhtikuuta 2018

VEGAANIN AAMUPALAKIRJA: VILJATTOMAT PANNUKAKUT


Kaikki tietävät banaanipannukakut, mutta mitäpä jos et ruokavalio- tai allergiasyistä käytä kananmunia, mutta mielesi tekisi silti mieli proteiinipitoisempia pannareita?

Ratkaisu löytyy kikhernejauhoista! Tämä oivalluksen poimin Chocochili-Elinan viime syksyllä ilmestyneestä Vegaanin aamupalakirjasta.

Kirja oli unohtunut itselläni jostain syystä muiden kirjojen alle (pino joka kasvaa koko ajan), mutta nyt kaivoin sen uudelleen selailuun ja sieltähän löytyy reilusti erilaisia herkkuja ja aamupalainspiraatiota, suosittelen tutustumaan!

Kikherne- eli gramjauhot ovat osoittautuneet älyttömän monipuolisiksi ja olen aiemmin käyttänyt niitä mm. pizzanpohjassa, omeletissa, sämpylöissä ja suklaahippukekseissä, joten olisi pitänyt arvata että ne toimivat myös pannukakussa.

Näistä tuli mukavan kuohkeita pannareita ja koko olisi varmasti vielä paksumpi mikäli minulla olisi ollut sellainen pikkulettupannu. Raa'assa taikinassa maistuu hieman papumainen sivumaku, mutta kypsennetyssä lopputuloksessa sitä ei enää erota (tämä on kikhernejauholle ominaista), vaan pannarit maistuvat ihan ns. normaalille.

Alkuperäisessä ohjeessa taikina koostettiin vaiheittain, mutta minä laitoin kaikki ainekset vaan kerralla blenderiin ja ihan hyvä tuli näinkin.

Lisäksi alkuperäisessä ohjeessa käytettiin makeutettua kasvimaitoa, itse käytin makeuttamatonta kauramaitoa, mutta lisäsin taikinaan hieman kookossokeria. Makeutta voi laittaa hieman reilumminkin jos siltä tuntuu. Vaniljasokerin korvasin myös vaniljauutteella.

Viljattomat pannukakut (n. 15 pientä tai 7 keskikokoista)

1 banaani
3 dl kikhernejauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
1/2 tl vaniljauutetta (tai 1 tl vaniljasokeria)
ripaus suolaa
n. 2–3 tl kookossokeria
3 dl kasvimaitoa
öljyä paistamiseen (käytin kookosöljyä)

Laita kaikki ainekset blenderiin ja aja tasaiseksi. Anna turvota noin viisi minuuttia

Annostele taikinaa lettupannulle ja paista reilussa määrässä öljyä keskilämmöllä, kunnes pinta on hyytynyt, ja käännä. Toista lopulle taikinalle.

Tarjoile lämpimänä esimerkiksi kookossiirapin, marjojen, hedelmien ja pähkinöiden kanssa.

SHARE:

2 kommenttia

Blogger Template Created by pipdig