Tietoa mainostajalle ›

perjantai 28. lokakuuta 2016

LAKRITSI-SITRUUNARAAKAKAKKU (SUUPALOINA)


Jos totta puhutaan, olen ihan pikkuisen kyllästynyt raakakakkuihin. En siis tokikaan niiden syömiseen (esim. kahviloissa), vaan kotona valmistamiseen.

Yhteen raakakakkuun saattaa upota paljon hintavia raaka-aineita, ja valmis kakku on niin tuhti ettei sitä jaksa erkkikään yksin syödä. Kakkuja voi toki tehdä juhliin tai muihin illanistujaisiin missä on enemmän syöjiä, mutta näitä tilaisuuksia on omassa elämässäni loppujen lopuksi aika vähän (miksi!?).

Mutta sitten keksin että eihän sitä ole pakko tehdä kokonaista kakkua, vaan voin tehdä kakun pienempään astiaan ja leikata sen suupalan kokoisiksi ruuduiksi. Näin raaka-aineita menee vähemmän ja syötävää ei ole tolkuttomasti.

Hyvä suunnitelma, joka tosin päättyi siihen että raaka-aineita ei mennytkään juuri normaalia vähempää (koska tein sitten suhteessa hieman korkeamman kakun :D). Mutta saatte varmaan ajatuksesta kiinni.

Päädyin tekemään ihanan kirpeänsuolaista lakritsilla ja sitruunalla maustettua kakkua, ja koska halusin testata marmorointia, laitoin lakritsitäytettä huomattavasti vähemmän. Voit toki tehdä halutessasi täytteitä puolet ja puolet molempia makuja (ohjeessa: kerrosversio). Astiana käytin 12x16 kokoista rasiaa, josta tuli 12 pientä kakkupalaa.


Lakritsi-sitruunaraakakakkuset 

Pohja
2/3 dl mantelijauhoa
2/3 dl saksanpähkinöitä
n. 6 pehmeää (tuore)taatelia 
ripaus suolaa
halutessa: n. 1/2 tl lakritsijauhetta

Perusmassa
3 dl cashewpähkinöitä (liota etukäteen väh. 4h)
1 1/2 dl jähmeää kookoskermaa (jääkaapissa säilytetystä purkista)
n. 1/2 dl sulaa (neutraalinmakuista) kookosöljyä
n. 1/2 dl nestemäistä makeutusta (esim. kookosnektaria tai ei-vegaanit hunajaa)
halutessa: n. 1/2 tl vaniljauutetta

Sitruunakerros
useampi rkl sitruunanmehua
halutessa: ripaus kurkumaa väriksi

Lakritsikerros
lakritsijauhetta
ripaus suolaa

Jauhe mantelijauhe, pähkinät, taatelit ja mausteet esim. monitoimikoneella tai sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Pienet sattumat eivät haittaa. Massan pitäisi olla pehmeää ja muotoiltavissa, mutta ei liian tahmeaa.

Jos käytät neliskulmaista astiaa, vuoraa se leivinpaperilla tai foliolla. Painele pohjamassa astiaan.

Aja perusmassan ainekset blenderillä täysin sileäksi. Blenderin tehoista riippuen tähän voi mennä hetki. Pidä taukoja ja kaavi esim. lusikalla massaa reunoilta alas, tai jos sinulla on tampperi käytä sitä apuna. Jos massa tuntuu liian jähmeältä, sekaan voi laittaa tilkan vettä. Maista että makeutusta on riittävästi omaan makuusi. Marmorointia ajatellen hyvä massa on pehmeää, mutta ei täysin juoksevaa.

Ota noin desi massaa erikseen sivuun (kerrosversio: ota puolet massasta sivuun). Lisää blenderissä olevaan seokseen sitruunanmehua ja halutessa kurkumaa ja blendaa nopeasti sekaisin. Maista ja säädä makuja tarvittaessa, sitruuna saa maistua kunnolla. Kaada massa pohjan päälle (kerrosversio: laita astia hetkeksi viileään jähmettymään).

Sekoita sivuun otettuun massaan maun mukaan lakritsijauhetta ja hieman suolaa, lakritsijauhetta kannattaa laittaa ihan reilusti. Muista jälleen maistella että olet tyytyväinen makuun. Nostele lakritsimassa lusikalla keoiksi sitruunakerroksen päälle ja pyörittele tikulla marmorointikuvio (kerrosversio: kaada lakritsimassa hieman jähmettyneen sitruunamassan päälle).

Laita kakku pakkaseen jähmettymään noin tunniksi. Nosta folion tai leivinpaperin avulla rasiasta ulos ja leikkaa paloiksi. Säilytä viileässä.

keskiviikko 26. lokakuuta 2016

MUNAKOISO-GRANAATTIOMENASALAATTI (V)


Munakoiso on yksi niitä raaka-aineista, jotka kärsivät vähän huonosta maineesta johtuen usein yksinkertaisesti vääristä valmistustekniikoista. Munakoisoa ei missään tapauksessa pitäisi syödä vähääkään raakana, kitkeryys ja narskuva suuntuntuma vie ruokahalut keneltä vaan. Mutta pitkään haudutettuna, paahdettuna tai paistettuna kasvis muuttuu ihanan pehmeäksi, suorastaan suussa sulavaksi.

Munakoisoa voi halutessaan itkettää suolan avulla, mutta uunissa paahtamalla kaikki kitkeryys katoaa myös näppärästi. Munakoiso imee rasvan sisäänsä kuin sieni, joten pienellä määrällä öljyä saa entistä pehmeämpää koisoa.

Tämä täyteläinen granaattiomenalla raikastettu salaatti oli niin herkkua, että imaisin sisuksiini koko ison lautasellisen yhdeltä istumalta. Suosittelen oikeastaan tekemään tupla-annoksen heti kerralla!

Maustamisesta: olen tykästynyt tosi paljon Urtekramin cajun-mausteseokseen, mutta vastaavan maun saat laittamalla suolaa, valkosipulijauhetta, paprikajauhetta, jeeraa, chilijauhetta ja kuivattuja yrttejä. Jos et jaksa näin paljon käyttää mausteita, niin laita ainakin suolaa.

Munakoisosalaatti (1 annos)

1 keskikokoinen munakoiso (n. 500g)
n. 1/2 dl oliiviöljyä 
1–2 tl cajun-mausteseosta (tai ainakin suolaa)

1/2 granaattiomenan siemenet
paketillinen mustia papuja tai esim. linssejä
kourallinen tuoretta (vahvaa) minttua
pinjansiemeniä

Tahini-jogurttikastike

1 rkl tahinia
2 rkl turkkilaista jogurttia, tai vegaaniseen versioon esim. maustamatonta soija/kaurajogurttia
2 rkl sitruunanmehua
1/2 tl nestemäistä makeutusta (esim. kookosnektaria, tai ei-vegaanit hunajaa)
1 tl oliiviöljyä
suolaa
vettä tarpeen mukaan notkeuttamiseen

Leikkaa munakoiso n. puolen sentin paksuisiksi kiekoiksi. Levitä kiekot uuninpellille leivinpaperin päälle. Sekoita erillisessä kipossa öljy ja mausteet, ja sivele munakoisokiekoille molemmin puolin. Paahda 200-asteessa 15 minuuttia, käännä kiekot ja paahda toiset 15 minuuttia.

Huuhtele pavut. Kasaa lautaselle paahdetut munakoisot, granaattiomenan siemenet, pavut, minttu ja pinjansiemenet. Siemeniä voi hetki paahtaa kuumalla pannulla halutessa.

Valmista kastike vispaamalla ainekset sekaisin. Säätele veden määrällä kastikkeen notkeutta. Maista ja lisää tarvittaessa sitruunaa tai suolaa. Valuta salaatin päälle ja nauti heti.

torstai 20. lokakuuta 2016

KERMAINEN TOMAATTIKEITTO ILMAN KERMAA (V)


Tänä vuonna syksy ei ole päästänyt helpolla. Työkiireiden päälle on pitänyt säätää loppukesästä sattuneen vesivahingon korjausten kanssa – uusi lattia saatiin valmiiksi vasta muutama viikko sitten, ja makuuhuoneeseen on edelleen hankkimatta uudet huonekalut. Tämä lisäksi aloitin syksyllä pari uutta harrastusta (kiinalaisen taidemaalauksen ja ranskan opiskelun), plus tähän kaikki jo olemassa olevat projektit ja harrastukset päälle, niin keittiössä hengailuun on jäänyt aika vähän aikaa.

Kiireisen arjen ykköspelastajia ovat onneksi keitot. Olen koonnut aiemmin samaan postaukseen blogissa julkaistuja keittoja. Tämä paksu ja kermainen tomaattikeitto on hyvä lisä helppojen ja ruokaisten arkikeittojen listaan.

Kermainen koostumus syntyy helpolla kikalla: lisää ainesten joukkoon valkoisia kypsiä papuja ja aja sileäksi. Cashewpähkinät ovat reseptissä tuomassa extrakermaisuutta. Ne voi kuitenkin olla vaikea saada täysin sileäksi ilman tehokasta blenderiä, joten pähkinät voi jättää poiskin. Itsekään en blendannut omaa keittoani ihan niin supersileäksi kun olisin voinut, mutta pieni chunkyness ei haittaa.

Papu-tomaattikeitto (2 annosta)

oliiviöljyä
1 sipuli
2 porkkanaa
1–2 tl omenaviinietikkaa
1 tölkki kokonaisia tomaatteja
muutama oksa tuoretta timjamia
2 dl kasvislientä (tai esim, vettä + fondia)
1 1/2 dl valkoisia papuja + n. 1/2 dl päälle
halutessa: 1/2 dl cashewpähkinöitä
suolaa + pippuria

Pilko sipuli ja porkkanat pienemmäksi, ja kuullota öljyssä miedolla lämmöllä kunnet sipulit ovat läpikuultavia (n. 8–10 min).

Lisää tomaatit, etikka, timjamit, liemi, pavut ja pähkinät, ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna keiton poreilla n. 20 minuuttia sekoittaen välillä. Huom. timjamit kannattaa lisätä nipussa niin saat ne helposti poimittua myöhemmin pois. Painele välillä tomaatteja pienemmäksi.

Nyppää timjamit pois, kaada ainekset blenderiin ja aja tasaiseksi. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa/etikkaa. Jos keitto tuntuu liian paksulta, lisää hieman vettä.

Kaada keitto kulhoihin ja lusikoi päälle loput pavut. Koristele esim. timjaminoksilla ja hampunsiemenillä.

Ohje hieman muokattuna Love & Lemons.

tiistai 18. lokakuuta 2016

BUDAPESTIN KIVOIMMAT LOUNAAT (JA VÄHÄN YKSIN MATKUSTAMISESTA)


Oletko koskaan matkustanut yksin? Minä en, vaikka paljon olenkin reissannut. Toki joillain reissuilla on tullut päivän, parin yksinoloja, mutta ei se ole ihan sama asia kuin lähteä ihan alusta asti itsekseen matkaan.

Oli hieman ennakkoluuloja asian suhteen. Onko se ihan noloa ja säälittävää? Mitä jos mulle tulee tosi tylsää?

Olin tehnyt syyskuussa niin monta viikkoa töitä ilman taukoa (edes viikonloppubreikkejä), että koin tarvitsevani pikaisen irtioton jonnekin ihan muualle. Nopea selaus Euroopan karttaa ja lentojen hintoja, ja buukkasin äkkilähdön Budapestiin. En lopulta edes sen ihmeemmin kysellyt seuraa, päätin vain lähteä. Yksin. Ja reissu meni oikein hyvin. :)


Kohdevalinta oli siinä mielessä hyvä, että tekemistä oli reilusti vajaan neljän päivän reissulle. Eli tylsistymispelko ei ollut aiheellinen. Sen sijaan tilanteissa, joissa en yhtään tiennyt mitä olen tekemässä (kuten jokseenkin monimutkaisella kylpyläkäynnillä), olisi voinut olla sujuvampaa, jos mukana olisi ollut joku jonka kanssa tilannetta selvitellä. Toisaalta sain sitten (yhtä pihalla olevien) kanssaturistien kanssa ihmetellä esimerkiksi sitä miten pukukopin ovi lukitaan, miten tämä ranneke toimii, mistä pääsee altaille ja mistä saa vuokrattua pyyhkeitä. Sokkelomainen kylpylä on nimeltään Szechenyi Bath, ja suosittelen paikkaa pienestä sekavuudesta huolimatta. Erityisesti näin viileällä säällä tuntui hauskalta mennä kuumaan 38-asteiseen ulkoaltaaseen, kun ilman lämpötila oli 30-astetta vähemmän.


Vuokrasin Airbnb:n kautta kämpän juutalaisesta korttelista ja se osoittautui alueellisesti nappivalinnaksi, ainakin jos tykkää sellaisesta aavistuksen rähjäisestä hipsterimeiningistä (tyyliin Kreuzberg Berliinissä). Kadut pursuavat kahviloita, ravintoloita, baareja, pikkukauppoja (printtifaneille suositus: Printa) ja kaikki muukin kiinnostava on kävelymatkan päässä. Nyt kun olin yksin matkassa niin ei tullut noissa rauniobaareissa käytyä, mutta näyttivät hauskoilta kyllä!

Budapest yllätti kaiken kaikkiaan positiivisesti monipuolisuudellaan, ja kaupungista löytyy taatusti tekemistä moneen makuun. Jos kaipaat yksinmatkalla seuraa, kannattanee majoittua Airbnb:n tai hotellin sijaan ennemmin esimerkiksi hostelliin, niissä tutustuu yleensä helposti uusiin ihmisiin. Olin ladannut itselleni myös varmuuden vuoksi Couchsurferin appin, jota kautta voi tavata ihmisiä ja etsiä paikallisoppaita mikäli tulee orpo olo. Mutta lopulta viihdyin ihan itsekseni nämä muutamat päivät, tietysti pidemmällä reissulla tilanne on varmaan eri.

En silti voi sanoa saaneeni reissun aikana mitään suuria ahaa-elämyksiä tai oppineeni itsestäni hirveästi mitään uutta, niinkuin monet yksin reissanneet ovat kertoneet. Edelleen mieluummin matkustan seurassa, mutta voisin ihan hyvin lähteä uudestaankin yksin matkalle.


Matkoilla tykkään yleensä katsastaa paikallista vegetarjontaa, ja Budapestista löytyy yllättävänkin paljon kasvispainotteisia ravintoloita, olisi ollut jopa rawfood-paikkoja useampikin. Olin kuitenkin sen verran kohmeessa melkein koko reissun ajan (klassinen alipukeutumismoka), ettei niin hirveästi tehnyt mieli syödä täysin kylmiä aterioita. Testasin kolme paikkaa lounaalla, jotka kaikki ovat suosittelemisen arvoisia.

Szimply 
Pikkuruinen kahvila tarjoilee aamupalatyyppistä ruokaa koko päivän. Kuumat juomat haetaan pihan toisella puolella olevasta kahvilasta (Kontakt) ja tilaamani oolong saapui hauskassa maljassa tarjoiltuna.

Söin täällä ehkä reissun parhaan annoksen: yksinkertaiselta näyttävä, mutta todella hyvänmakuinen setti kuohkeita munamuffinsseja ja kvinoaa inkivääri-kurpitsapyreellä. Listalta olisi löytynyt trendikkäästi myös mm. avokadotoastia ja acai-smoothiebowleja. Annoksia löytyy siis gluteenittomille tai vegaaneille.


CresdenM
Tämä on täysin vegaaninen bistro, joka tarjoilee päivittäin vaihtuvan kolmen tai kahden ruokalajin menun (peruslista on myös tarjolla). Melkein kaikki ruoat ovat saatavilla myös gluteenittomana.

Söin polentaa grillatun fenkolin kanssa ja jälkkäriksi kurpitsa-suklaakakkua. Hinnat ovat erinomaiseen laatuun nähden ihan käsittämättömän edullisia, kaksi ruokalajia maksoi n. 4 € ja kolme ruokalajia (alkukeiton kanssa) olisi ollut n. 5,5 €.


Vintage Garden
Paikka on turistien suosima, mutta silti aika suloinen ja kaunis paikka, unohdin tosin ottaa sisätiloista enemmän kuvia. Ruoka oli täällä ihan taidokasta, mutta selkeästi kalliimpaa kuin muualla, ehkä jopa vähän ylihintaista. Söin salaatin jossa oli savustettua taimenta, viiriäisenmunia ja kaviaaria (hah), ja jälkkäriksi "paleo"-nimistä suklaakakkua. Eli erikoisruokavaliotarjontaa löytyy täältäkin, mutta esim. mitään vegaanista ei tainnut olla. Kannattaa silti pistäytyä vaikka juomalla kivan sisustuksen takia, paikan omat lemonadit näyttivät myös hyviltä.

Illallisille en ollut tehnyt yhtään varausta, ja hieman yllättäen jouduin kääntymään aika monen ravintolan ovelta, vaikka olin liikkeella keskellä viikkoa. Eli suositut paikat ovat todellakin suosittuja. Näissä pääsin kuitenkin käymään ja ovat ihan suositeltavia:

Menza: hauskan retrosti sisustettu ravintola, joka tarjoilee perinteisempää unkarilaista ruokaa, mutta kuitenkin modernisti toteutettuna. Erittäin kohtuulliset hinnat.
leves: oikeastaan aika samanlainen kuin Menza, mutta ilman retroa sisustusta.

PS. Budapestista (erityisesti ruokanäkökulmasta) ovat kirjoittaneet ainakin Kokit ja Potit ja Sivumaku.

perjantai 14. lokakuuta 2016

SUKLAISET MAAPÄHKINÄVOI-KAURAKEKSIT (GF, V)


Nämä keksit toimivat pelastajana, kun aamulla ei ole aikaa syödä ns. oikeaa aamupalaa (aamupalakeksit, check), tai kun matkustaessa tarvitsee evästä (lentosnäkki, check).

Ja kun keksit vielä näyttävät vähän niinkuin isokokoisilta ja rustiikkisilta macaroneilta, se ei ole ollenkaan huono juttu.

Lyhyestä virsi kaunis, tässä ohje ruokaisiin ja ei varsinaisesti kovin jälkkärimäisiin, mutta kuitenkin herkullisiin kekseihin. Koska mikään missä on maapähkinävoita ei voi mennä (pahasti) vikaan!

Suklaakerroskeksit (gluteeniton, vegaaninen)

Keksit (n. 16 erillistä keksiä)
1 rkl pellavansiemenrouhetta + 2 rkl vettä

1 dl (sileää) maapähkinävoita
1/2 dl nestemäistä makeutusta (esim. kookossiirappia tai ei-vegaanit hunajaa)
2 rkl sulaa kookosöljyä
1 tl vaniljauutetta

2 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
1 1/2 dl kaurajauhoja (syntyvät esim. blendaamalla kaurahiutaleita)
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

n. 40 g pieneksi pilkottua, mahd. tummaa suklaata

Suklaatäyte
3 rkl maapähkinävoita
2 rkl (raaka)kaakaojauhetta
n. 2 rkl nestemäistä makeutusta
tarvittaessa: n. 1/2 rkl sulaa kookosöljyä

Huom! käytä kekseihin notkeaa maapähkinävoita. Muista lisäksi sekoittaa purkissa mahdollinen pinnalla oleva öljy kunnolla muun voin sekaan.

Sekoita pellavansiemenrouhe ja vesi keskenään ja laita tekeytymään n. 5 minuutiksi.

Sekoita kosteat aineet keskenään. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää kosteisiin. Lisää turvonnut pellavansiemenrouhe. Lusikoi lopuksi suklaahiput taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Maista ja lisää tarvittaessa makeutusta (jos haluat hieman makeampia keksejä).

Pyörittele massasta pieniä palloja ja paina ne litteämmäksi. Jos massa tuntuu liian tahmealta, lisää hieman kaurajauhoja. Keksit voivat olla halkaisijaltaan n. 4–5 cm ja korkeudeltaan noin sentin. Asettele keksit leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille ja paista 180-asteessa n. 12 minuuttia, tai kunnes keksit ovat saaneet hieman väriä. Nosta sivuun jäähtymään.

Valmista suklaatäyte vispaamalla ainekset keskenään. Jos massa vaikuttaa kovin jähmeältä, lisää hieman nestettä. Maista ja säädä sopiva makeusaste.

Levitä suklaatäytettä (n. 1 tl per kerroskeksi) viilentyneiden keksien päälle (puolet kekseistä siis) ja paina toinen puoli päälle. Säilytä keksejä jääkaapissa.

Alkuperäinen ohje hieman muokattuna Edible Perspective.

keskiviikko 5. lokakuuta 2016

MANTELINEN KURPITSAPIIRAKKA (VILJATON)


Tuntuu että omassa ruokasivistyksessäni on aukko, kun en ole koskaan maistanut sellaista aitoamerikkalaista kurpitsapiirakkaa. Tiedättehän, sitä kuuluisaa oranssia jälkkäriä, mitä jenkit syövät aina kiitospäivän aterialla ja halloweenina (tietoni perustuu tv-sarjoihin ja leffoihin).

En siis tiedä miltä klassinen kurpitsapiirakka maistuu, mutta tämä oma versioni oli ainakin todella hyvää, mitä mainioin syysherkku.

Suomeksi kurpitsoille on vain yksi sana, mutta englanniksi kurpitsat ovat joko pumpkineita (se oranssi ja pyöreä) tai squasheja. Pumpkin pie tehdään usein valmiista tölkkikurpitsasoseesta (sellaista ei taideta Suomessa edes myydä), mutta kurpitsan paahtaminen ja soseuttaminen omin käsin ei nyt ole kovin iso vaiva. Tässä ohjeessa käytin omaa kurpitsasuosikkiani myskikyrpitsaa (butternut squash). Mielestäni siinä on kurpitsoista paras maku ja onhan sen oranssi sävy tosi kauniskin.


Piirakassa ei ole ollenkaan pohjaa, ja mantelijauhoja käyttämällä piirakka syntyy tosi helposti gluteenittomana ja viljattomana. Koostumus on mukavan kostea ja pehmeä, mutta kuitenkin tiivis. Päälle ripottelin hunajamanteleita (luumusalaatista poimittu idea). Piiras ei ole kovin makea, eli makeanystävien kannattaa melkeinpä tuplata makeutuksen määrä. Piirakkaa voi halutessa myös maustaa vahvemmin kanelin lisäksi vaikkapa jauhetulla inkiväärillä, neilikalla ja muskottipähkinällä.

Piirakan voi tarjoilla esimerkiksi mascapone-jogurttiseoksen kanssa (kuten itse tein) tai vaikka kerma/kookoskermavaahdolla. Piiras maistuu oikein hyvin myös jääkaappikylmänä seuraavana päivä, kun maut pääsevät tiivistymään.


Kurpitsapiirakka

1 myskikurpitsa (n. 1kg)

3 (luomu)munaa
1 dl kookossokeria (tai enemmän)
2 rkl sulaa voita tai öljyä
3 dl mantelijauhoja
2 tl kanelia
2 tl (aito)vaniljajauhetta
ripaus suolaa

Päälle halutessa:
noin 1 dl kokonaisia manteleita (tai esim. mantelilastuja)
noin 2 tl hunajaa tai kookossiirappia (tai vastaavaa)
ripaus suolaa

Tarjoile esim näiden kanssa:
1 osa mascarponea
1 osa turkkilaista jogurttia
hunajaa tai kookossiirappia
(aito)vaniljajauhetta

Leikkaa kurpitsa pienemmiksi paloiksi ja kaavi siemenet pois. Laita palat uuniastiaan kuoripuoli alaspäin ja paahda 180-asteessa noin 40 minuuttia, tai kunnes kurpitsanpalat ovat haarukalla kokeiltaessa kauttaaltaan pehmeitä. Irrota kurpitsanliha kuorista ja soseuta esim. monitoimikoneella tai sauvasekoittimella.

Vispaa muut ainekset (munat, sokeri, voi, jauhot ja mausteet) sekaisin ja sekoita lopuksi joukkoon hieman jäähtynyt kurpitsasose. Maista taikinaa ja lisää makeutusta tai mausteita halutessasi.

Kaada taikina voideltuun uunivuokaan (halkaisija n. 25 cm) ja paista 180-asteessa n. 45 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut kauttaaltaan väriä.

Pilko mantelit pienemmiksi lastuiksi ja paahda niitä hetki kuivalla, kuumalla pannulla. Lisää joukkoon lopuksi nestemäinen makeutus ja ripaus suolaa, ja sekoittele nopeasti sekaisin. Nosta sivuun jäähtymään. Ripottele mantelit lopuksi valmiin piirakan päälle.

Vispaa mascarpone ja turkkilainen jogurtti sekaisin (esimerkiksi 1 dl molempia) ja mausta seosta pienellä määrällä makeutusta ja vaniljaa. Lusikoi hieman jäähtyneiden piirakanpalojen päälle.