Tietoa mainostajalle ›

torstai 31. lokakuuta 2013

KOOKOSPANNUKAKUT JA VADELMAKASTIKETTA


Ostin hetken mielijohteesta kookosjauhoja, ilman että oikeastaan tiesin mihin niitä voisi käyttää.
Luulin että niillä voisi korvata esim. mantelijauhoja, jotka ainakin omassa käytössä tekevät ruoista usein vähän raskaita. Mutta ilmeisesti ei sitten voikaan, kookosjauhot käyttäytyvät sen verran eri lailla ja sitovat itseensä runsaasti nestettä, eli jos niillä yrittää esim. leipoa jotain niin lopputuloksena on sementtiä.

Löysin kuitenkin useita ohjeita joissa kookosjauhoja oli menestyksekkäästi käytetty pannukakkuihin, joten näitä testasin viime viikonloppuna aamiaisella. Ja kyseessähän on siis amerikkalaistyyppiset paksut pannukakut, ei sellaiset ohuet rapeat letut. Koostumuksesta tuli aika jännä.. ilmava, mutta hieman kuitumaisen kuivakka. En aluksi tykännyt näistä ihan hirveästi sellaisenaan (vadelmakastikkeen kanssa maistuivat kyllä), mutta kun laitoin ylijäänet lättyset jääkaappiin ja maistoin yhtä iltapalaksi (kylmänä) niin yhtäkkiä ne maistuivatkin tosi hyvältä! Tai sitten olin vain niin nälkäinen. :P

Joka tapauksessa, voisin tehdä näitä toistekin, tosin taikinaan lisäisin hieman makeutta. Tai vaihtoehtoisesti valmiiden lättyjen päälle voisi valuttaa esim. vähän lisää hunajaa.

Kookospannukakut (n. 8 lettua)

4 munaa
2 dl kookoskermaa
1 tl vaniljajauhetta
n. 1 rkl hunajaa
1 dl kookosjauhoja
pieni ripaus suolaa
kookosöljyä

Vispaa (käsin) munat kunnolla kuohkeiksi, n. kahden minuutin ajan. Sekoita joukkoon kookoskerma, vaniljajauhe, hunaja ja suola. Kaada jauhot sekaan ja sekoita kunnolla ettei taikinaan jää paakkuja. Odota muutama minuutti kun taikina vetäytyy. Hyvä koostumus on paksu mutta notkea. Jos taikina vaikuttaa liian paksulta, siihen voi lisätä hieman kookosmaitoa/vettä.

Lämmitä ruokalusikallinen kookosöljyä pannulla keskilämmöllä. Lusikoi taikinaa pannulle litteiksi kiekoiksi. Taikina on sen verran paksua että niiden pitäisi pysyä hyvin muodossaan ilman ihmeempiä kikkoja. Pannareista kannattaa tehdä aika pieniä, olisinko laittanut n. kaksi ruokalusikallista taikinaa lettua kohden. Odota muutama minuutti ja käännä lettu kun pohja on sopivasti ruskistunut. Paista toiselta puolelta vielä pari minuuttia. Tarkkaile etteivät letut pääse palamaan (tässä kohtaa on itselläni aina haasteita). Uutta erää paistettaessa kannattaa laittaa pannulle lisää kookosöljyä.

Vadelmakastike

n. 1 dl pakastevadelmia
hunajaa maun mukaan
n. 1 rkl vettä

Lämmitä pienessä kattilassa vadelmat, vesi ja hunaja ja anna poreilla muutama minuutti. Tarjoile kookospannareiden kanssa.

Pannukakkujen ohje Nourishing Daysta.

2 kommenttia:

  1. hei miks näissä on vegaani-tagi vaik reseptissä on kananmunaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No olisko mennyt vahingossa..:) Korjattu.

      Poista