tiistai 11. joulukuuta 2012

PANZANELLA ELI TOMAATTI-MOZZARELLA-LEIPÄSALAATTI

Lisää salaatteja! Talvella on mukavampi syödä salaatit lämpimänä joten tässä heti perään toinen (ainakin puoliksi) lämmin salde.

Panzanellasta on olemassa varmaan tuhat ja yksi eri versiota, tämä on yhdistelmä nettiä ja omaa viritelmää. Kärsivällisyyttä vaaditaan tomaattien uunittamiseen, muuten ainekset vain kasataan yhteen.


Panzanella (2:lle)

8 luumutomaattia
pala vaaleaa leipää (esim. maalaisleipää)
1 pallo buffalomozzarellaa
basilikaa
rucolaa

Kastike:
3 rkl öljyä
1 rkl balsamicoa
suolaa, pippuria

Laita uuni kuumenemaan 150-asteeseen. Puolita tomaatit. Tässä voinee käyttää kirsikkatomaattejakin, tällöin toki kannattaa kasvattaa tomaattien määrää ja lyhentää paistoaikaa. Sirottele tomaattien päälle öljyä, suolaa ja pippuria, ja paista tomaatteja uunissa n. kaksi tuntia (tämä oli siis se kärsivällisyyttä vaativa kohta). :)

Puolentoista tunnin kohdalla murra leivästä suuhun sopivia palasia, ripottele päälle öljyä ja lisää ne pellille/paistoastiaan. Paista leipiä tomaattien kanssa n. 30 minuuttia kunnes rapeita.

Laita salaattikulhoon basilikanlehtiä ja rucolaa. Sekoita öljystä, balsamicosta, suolasta ja pippurista kastike. Sekaan voi laittaa myös vähän hunajaa jos balsamicosi on kirpeää sorttia. Kaada n. puolet kastikkeesta rapeiden leivänpalasten päälle ja sekoittele hyvin. 

Revi mozzarellapallosta palasia käsin ja lisää salaattiin. Suosittelen ehdottomasti nimenomaan buffalomozzarellaa tähän, koska tavallisessa mozzarellassa ei vain ole tarpeeksi makua.

Lisää tomaatit ja leivänpalaset ja kaada päälle loppu kastike. Sekoittele jälleen hyvin. Lopuksi päälle voi ripotella esim. siemeniä, tällä kertaa laitoin sesaminsiemeniä.
SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template Created by pipdig