maanantai 19. marraskuuta 2012

SUKLAAJAUHOPEUKALO


Silloin harvoin kun intoudun kokeilemaan jotain uutta leipomisreseptiä, saan yleensä todeta että lopputulos on ihan ok... mutta ei jostain syystä koskaan täydellinen. Siis sellaista konditoria-tasoa tai edes lähelle.

Aiemmin syksyllä testasin minttukrokantti-valkosuklaajuustokakkua (kuvatodiste yllä), mutta siitäkin tuli vähän turhan makeaa. En tiedä sitten johtuiko reseptistä, omista (jokseenkin rajallisista) leipomistaidoista vai makuaististani.

No onneksi keksit onnistuu aina! Paitsi jos unohtaa ne liian pitkäksi aikaa uuniin... Kannattaakin tehdä sen verran paljon taikinaa että saa kaksi pellillistä, jos se ensimmäinen menee syystä tai toisesta vähän liian rapeaksi. Tämä seuraava on eräs suosikkikeksireseptejäni, lopputuloksena loistokeksejä about joka kerta.

Kahden suklaan keksit (2 peltiä)

250 g voita
5,5 dl jauhoja
2 rkl (leivonta)kaakaojauhetta 
3 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
100 g tummaa suklaata paloina
100 g valkoista suklaata paloina
1 dl mantelirouhetta

Sulata voi kattilassa. Yhdistä jauhot, kaakao, leivinjauhe ja suola. Sekoita sulaan voihin sokerit. Lisää munat vispilällä sekoittaen. Lisää jauhoseos, pilkotut suklaapalat ja mantelirouhe. Sekoittele tasaiseksi. Pyörittele lihapullan kokoisia palleroita pellille. Paista 175 asteessa n.10 minuuttia, mieluummin vähän alle kuin yli niin jäävät silleen kivasti keskeltä pehmeiksi.

Cookiemonsteri approves.

Resepti vohkittu (pienellä muokkauksella) täältä.
SHARE:

4 kommenttia

  1. Montas munaa tuohon ohjeeseen tuleen? Ei lue yhtäkään :-D

    VastaaPoista
  2. Ohops nyt oli sormet ajatusta nopeampia ja jäi välistä, eli ohjeeseen tulee kaksi munaa. Kiitos tarkkaavaisuudesta! :)

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Blogger Template Created by pipdig