Syötävän hyvä: SITRUUNA LOVES VUOHENJUUSTO
Tietoa mainostajalle ›

perjantai 9. marraskuuta 2012

SITRUUNA LOVES VUOHENJUUSTO

Sitruuna (ja sen pikkuserkku lime) on yksi ruokasuosikeistani. Sitruunan hapokkuus sopii tosi monipuolisesti erilaisiin ruokiin ja se tuoksuukin niin raikkaalle.

Tämä ohje on alkuvuoden Glorian Ruoka & Viini -lehdestä. En muista enää paljonko tämä eroaa alkuperäisestä ohjeesta, mutta ainahan nämä reseptit muokkaantuvat vähän matkalla kotoa kauppaan ja takaisin. Valmistusaika on supernopea, pilkkomisesta valmiiseen lautaseen menee alle puoli tuntia.

En yleensä käytä ruoanlaitossa kovin tarkkoja mittoja (leipoessa ehkä pitäisi..), arvioin määrät silmämääräisesti ja hienosäätö hoituu maistamalla. Eli sen takia nuo ruoka-ainemäärät ovat vähän summittaisia.


Sitruuna-vuohenjuustopasta (2:lle)

n. 300 g pastaa (paljonko nyt haluaakaan syödä)
kourallinen lehtipersiljaa
1 sitruuna
pari valkosipulinkynttä
n. 1 dl kermaa
n. 200 g chevreä (paksusta tangosta)
n. 0,5 dl siemeniä
öljy+pippuri+suola 

Suosittelen käyttämään nimenomaan lehtipersiljaa, sen maku on mielestäni paljon miellyttävämpi kuin tavallisen persiljan, jota en niin hirveästi fanita. Paitsi jos rakastat sitä tavallista niin käytä pois. :) Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin pinjansiemeniä, mutta miksei muutkin siemenet käy. Itse lisäsin pinjojen sekaan kurpitsansiemeniä.


Laita pastat (itse käytin kaapin perältä löytynyttä fusillia) keittymään reilusti suolalla maustettuun veteen ohjeen mukaan. Laita pannu kuumalle (ilman öljyä) ja paahda siemeniä hetki, niin että pintaan tulee hieman väriä. 

Siirrä siemenet sivuun, laske reilusti lämpötilaa, kaada pannulle loraus oliiviöljyä ja kuullota pilkottua valkosipulia hetken aikaa (varo ettei pala). Lisää sekaan hienonnetut lehtipersiljat, kerma ja yhden sitruunan mehu. Anna poreilla edelleen matalalla lämpötilalla sen aikaa kun pastat valmistuvat, eli oikeaoppisesti tietysti juuri ja juuri kypsäksi tai vähän alle, ennen kuin muuttuu lötköksi. Mausta pienellä ripauksella suolaa ja vähän isommalla ripauksella pippuria.

Sekoita siivilöidyt pastat kastikkeeseen ja kaada lautaselle. Ripottele päälle siemenet ja nypi sormin sekaan vuohenjuustopaloja, mitä enemmän sitä parempi tietysti. :)

Ohjeella tulee kunnolla sitruunaista pastaa, jos pidät vähemmän kirpeästä niin laita ensiksi puolikkaan sitruunan mehu ja maistele. Kunnon sitruunafanaatikot taas voivat raastaa sekaan lisäksi vähän sitruunankuorta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti